Belgian Register of Osteopaths (BRO) vzw | Osteopathie.be
Osteopathie.be Contact Details:
Main address: Avenue Charles Madoux, 59 B-1160 Bruxelles (Auderghem), Belgique
Tel: + 32 2 512 35 89, E-mail: info@osteopathie.be
  1. Belgian Register of Osteopaths (BRO) vzw
  2. Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten
  3. Beroepsverenigingen
Inloggen WelkomFAQContact
Français  -  Nederlands
InloggenPaswoord vergeten
Menu
FR  -  NL
Banniere Site Internet mains ostéopathe
Beroepsverenigingen  >  Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten  >  Belgian Register of Osteopaths (BRO) vzw

Belgian Register of Osteopaths (BRO) vzw

Beroepsverenigingen  >  Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten  >  Belgian Register of Osteopaths (BRO) vzw
Belgian Register of Osteopaths (BRO) vzw
FacebookGoogle PlusMailShareLinkedInTweeter
Het BRO waakt over het naleven van de deontologische code door de leden van de BVO. Deze apart opgerichte vzw zorgt voor de scheiding tussen algemeen beleid, academische aspecten en deontologie, en vermijdt daardoor belangenvermenging. Het BRO dient gezien te worden als de voorloper van een Orde voor Osteopaten.

Historiek


Het “Belgian Register of Osteopaths” (B.R.O.) wordt op 1 juni 1983 door de heren Jean-Jacques Debroux DO, Marc Verheyen DO en Etienne Cloet DO opgericht in de vorm van een vzw.
Het BRO heeft een tijd in de schaduw van de “Association Belge des Ostéopathes” (ABO) gewerkt, met een beperkt aantal leden, dit tengevolge van de strenge toelatingsvoorwaarden. Om lid te worden van het BRO moest men: ten minste 2 jaar osteopaat DO zijn, voltijds werken, gedemarqueerd zijn en bovendien voorgedragen worden door 2 osteopaten DO.
In 1986, ter gelegenheid van de fusie van de “Association Belge des Ostéopathes” en de “Société Belge d’Ostéopathie”, ging alle aandacht opnieuw naar de verdediging van het beroep en naar het uitwerken van een hoogstaand academisch programma. Hierdoor moest het BRO tijdelijk het welbekende osteopathische dynamisme missen.

Onder impuls van Jean-Pierre Hamerlinck DO, oud-voorzitter van de Belgische Vereniging voor Osteopathie, heeft het BRO, na een grondige verandering van zijn statuten, verkregen wat het steeds gewenst heeft, namelijk een register van alle osteopaten DO die in België of in het buitenland een erkende opleiding hebben gevolgd en volwaardige osteopaten blijken te zijn.
Zoek een osteopaat:
Wachtdienst
Dispensaria