BVBO, Lid worden van de beroepsvereniging | Osteopathie.be
Osteopathie.be Contact Details:
Main address: Avenue Charles Madoux, 59 B-1160 Bruxelles (Auderghem), Belgique
Tel: + 32 2 512 35 89, E-mail: info@osteopathie.be
 1. Waarom aansluiten bij de BVBO?
 2. Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten
 3. Beroepsverenigingen
Inloggen WelkomFAQContact
Français  -  Nederlands
InloggenPaswoord vergeten
Menu
FR  -  NL
Banniere Site Internet mains ostéopathe
Beroepsverenigingen  >  Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten  >  Waarom aansluiten bij de BVBO?

Waarom aansluiten bij de BVBO?

Beroepsverenigingen  >  Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten  >  Waarom aansluiten bij de BVBO?
Waarom aansluiten bij de BVBO?
FacebookGoogle PlusMailShareLinkedInTweeter

Kwaliteit


Omdat u ingeschreven of gediplomeerd bent aan een osteopathieopleiding van hoog niveau en omdat u de waardering voor het beroep met ons deelt: wij verdedigen een osteopathie als volwaardig voltijds beroep met een hoog verantwoordelijkheidsniveau en met specifieke eigen competenties.

Referentie


Omdat u als lid van de Belgische Vereniging voor Osteopathie deel uitmaakt van een erkende beroepsvereniging met faam. U onderscheidt zich hierdoor van allerhande, min of meer competente, therapeuten die zich ook vandaag nog “osteopaat” noemen.

Veiligheid


Omdat u onze deontologie accepteert en wil werken in alle veiligheid voor uzelf en voor uw patiënten. Door lid te worden, engageert u zich om onze reglementen na te leven en om deel te nemen aan permanente vorming. Omdat u zal genieten van een verzekering Burgerlijke Aansprakelijheid met een uitzonderlijke dekking, een verzekering Juridische Bijstand en een verzekering alle therapeutische risico’s. U heeft ook juridische hulp en advies ter beschikking. Studenten zijn zelfs tijdens hun studies verzekerd.

Zichtbaarheid


Vanaf dat u gediplomeerd bent, wordt u vermeld op onze website. Vanaf dat u zich demarkeert, komt u in de lijst van osteopaten die aan het ministerie van volksgezondheid wordt overgemaakt, bent u lid van het Belgian Register of Osteopaths, wordt u vermeld op de website van de EFO en beschikt u over een persoonlijke pagina op de website van Osteopathie.be : Hier vind je ee osteopaat.

Deelnemen


Omdat u uw beroep wil vooruithelpen en onze acties wil ondersteunen: deel uitmaken van een commissie (externe relaties, permanente vorming, onderwijs…) of van de raad van bestuur, onze sociale dispensaria steunen of erin mee werken, deelnemen aan onze regionale activiteiten (voordrachten, cursussen, ontmoetingen, …).

Informatie en Voordelen


Onze leden hebben toegang tot allerhande informatie: langs het secretariaat, ons ledentijdschrift “About Osteopathy”, onze bibliotheek, verschillende commissies, de regionale afdelingen (GFO en VOV), toegang tot de ledenpagina’s van onze website, onze Algemene Vergaderingen. U krijgt kortingen (activiteiten GFO, boekenwinkel, …), informatiebrochures, toegang tot de inhoud van CEBAM

Beroepsverdediging


Omdat u op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws aangaande uw beroep op politiek en wetenschappelijk vlak. Omdat wij ons inzetten voor u, om een osteopathie te verdedigen in de eerstelijnsgezondheidszorg.

U samen met ons engageren, is deelnemen aan alle grote veranderingen, is duidelijk stellen dat u osteopathie wil verdedigen en promoten als zelfstandig beroep in België, in Europa maar ook in de rest van de wereld.

Leden van de BVBO


 • Effectief lid worden
  • Houder zijn van een diploma osteopathie van een door de Belgische Academie voor Osteopathie erkende opleiding
  • Gedemarkeerd zijn: d.w.z. osteopathie exclusief beoefenen als hoofdberoep. De effectieve leden zijn full-time osteopaten in hun beroepsleven.
 • Aangesloten lid worden
  • Houder zijn van een diploma osteopathie van een door de Belgische Academie voor Osteopathie erkende opleiding.
  • De aangesloten leden hebben drie jaar de tijd om te voldoen aan de nodige voorwaarden voor het exclusief beoefenen van de osteopathie en effectief lid te worden.

 • Aangesloten leden stagiairs
  • De aangesloten leden stagiairs zijn studenten aan een erkende opleiding, zij verliezen deze hoedanigheid door het behalen van hun diploma in osteopathie.
  • De studenten osteopathie genieten van een verzekering voor gestelde handelingen tijdens of buiten de cursusuren en dit zowel in de school als in hun private praktijkruimte.

Voor bijkomende inlichtingen, neem contact op met ons secretariaat of stuur ons uw vraag op.
Zoek een osteopaat:
Wachtdienst
Dispensaria