Samenwerking
Goed draaiende praktijk te Londerzeel over te nemen

Het betreft een praktijk die reeds 11 jaar bestaat en een zeer goede reputatie heeft. Er is ook een goede samenwerking met de huisartsen uit de buurt.

De patiënten zijn zeer gevarieerd, gaande van 12 tot 85 jaar. Op dit moment worden ongeveer 65-70 patiënten per week  (4 dagen) behandeld. Het patiëntenbestand (ondertussen 3600 patiënten) wordt digitaal bijgehouden wat de overdracht zeer eenvoudig maakt.

Ook de website en de online-agenda (85% van de afspraken) kunnen (indien gewenst) overgenomen worden.

De praktijkruimte is gelegen op de gelijkvloers en kan zonder problemen nog enkele jaren gehuurd worden door de overnemer. Indien de wens bestaat om over te schakelen naar een multidiciplinaire praktijk is dit ook mogelijk aangezien er nog andere ruimtes (op de 1ste verdieping) beschikbaar zijn. Er is ook voldoende parking aanwezig en de praktijk is gelegen langs een drukke baan.

Wegens persoonlijke redenen laat ik de praktijk over en ga ik mij op een totaal ander werkgebied storten.

Hoe kan de overname gebeuren?

De overname kan gebeuren door iemand die meerdere praktijken wil beginnen of door iemand die wil starten. Omdat ik zelf weet hoe moeilijk het is om een praktijk op te bouwen en ik graag starters wil helpen voorzie ik 2 opties voor de overname. Ofwel wordt er gewerkt met een earn-out of wel met één vaste prijs:

  • Earn-out: Er moet vooraf niets betaald worden. De overnameprijs wordt betaald aan de hand van een percentage berekend op de omzet tijdens de eerste 3 jaar van de overnemer. Een voorbeeld: na het 1ste jaar wordt 30% van de omzet aan de overlater betaald, het 2de jaar 20% en het 3de jaar 10%. De percentages zijn nog bespreekbaar. Bij deze formule moet de praktijkruimte wel nog minimum 3 jaar gehuurd worden.

  • Ofwel wordt een prijs bepaald tussen de overlater en overnemer die op de dag van de overname betaald wordt.

Indien meer info gewenst, kan dit altijd gevraagd worden via email ( overnamepraktijklonderzeel@hotmail.com )

Contact gegevens

Overname praktijk

Zoek je een vervanging of een medewerker? Zoek je een assistent of wil je materiaal verkopen?

Publiceren