Ik ben een Professionele Zorgverlener | Osteopathie.be
Osteopathie.be Contact Details:
Main address: Avenue Charles Madoux, 59 B-1160 Bruxelles (Auderghem), Belgique
Tel: + 32 2 512 35 89, E-mail: info@osteopathie.be
  1. Ik ben een professionele zorgverlener
  2. Osteopathie
Inloggen WelkomFAQContact
Français  -  Nederlands
InloggenPaswoord vergeten
Menu
FR  -  NL
Banniere Site Internet mains ostéopathe
Osteopathie  >  Ik ben een professionele zorgverlener

Ik ben een professionele zorgverlener

Osteopathie  >  Ik ben een professionele zorgverlener
Ik ben een professionele zorgverlener
Alle gezondheidszorgverleners moeten steeds vaker samenwerken om de socio-sanitaire behoeftes van de bevolking te beantwoorden. Deze informatie kan u helpen om de plaats die de osteopaat inneemt in de gezondheidszorgsector te identificeren en het belang van een samenwerking in deze sector in te zien.

COMPETENTIES


STATUUT EN OPLEIDING
De osteopaten werken voornamelijk als zelfstandigen in privépraktijken. De ziekenfondsen komen tussen voor een terugbetaling van de osteopathie.
Met een actuele opleiding aan de universiteit of in privéinstituten, blijven ze zich gedurende hun hele carrière vormen.

MEDISCHE WETENSCHAPPEN
De osteopathie confronteert graag haar eigen knowhow en ervaring met het wetenschappelijk onderzoek. Evidence Informed Osteopathy (EIO) is dus een prioriteit voor ons beroep en maakt volledig deel uit van de universitaire opleiding in de osteopathie. Zo wordt er naar een optimale oplossing gezocht of een geschikte strategie ontwikkeld voor een specifiek probleem.

DE STRIJD VOOR DE ERKENNING
Hoewel de osteopathie over een door de Franstalige gemeenschap erkend universitair diploma beschikt, is het beroep zelf nog niet erkend. Het is evident dat de erkenning eveneens een gunstige situatie als gevolg zou hebben voor de osteopaten, na een vier decennia lange eerstelijnspraktijk zonder reglementering door de wet. Het beroep streeft naar een reglementering en dus naar een bescherming van het beroep.
De kwaliteit van de opleiding en een betere samenwerking met de andere professionele gezondheidsverzorgers maken deel uit, na de officiële erkenning van het beroep, van de bezorgdheden en eisen van de osteopaten.

Het osteopathische beroep

Indicaties

Verloop van een consultatie?

Wat is osteopathie?

Veiligheid en rechten

Opleiding tot osteopaat

Evidence Informed Practice

Kosten en vergoedingen

Documentatie

Zoek een osteopaat:
Wachtdienst
Dispensaria