Het osteopathisch beroep | Osteopathie.be
Osteopathie.be Contact Details:
Main address: Avenue Charles Madoux, 59 B-1160 Bruxelles (Auderghem), Belgique
Tel: + 32 2 512 35 89, E-mail: info@osteopathie.be
  1. Algemeenheden
  2. Ik ben een professionele zorgverlener
  3. Osteopathie
Inloggen WelkomFAQContact
Français  -  Nederlands
InloggenPaswoord vergeten
Menu
FR  -  NL
Banniere Site Internet mains ostéopathe

Algemeenheden

Algemeenheden
FacebookGoogle PlusMailShareLinkedInTweeter
Het beroep van osteopaat is een klinisch beroep met omschreven bevoegdheden in het kader van de gezondheidszorg.

De osteopaat is de aangewezen persoon voor aandoeningen van functionele aard met hun daar aan gerelateerde pijn en ziekteverschijnselen. Zijn diagnostische en therapeutische benadering is hoofzakelijk manueel van aard. Naast de grote meerderheid van de indicaties die binnen het locomotorisch systeem te vinden zijn, kan de osteopaat ook geconsulteerd worden voor functionele aandoeningen van niet-musculoskeletale aard.

De osteopaat werkt nauw samen met de huisarts of specialist.

De osteopaat realiseert de zorg voor de patiënt in de eerste lijn. Hij heeft een mediërende functie in het behoud of herstel van gezondheid en handelt in nauwe betrokkenheid met de patiënt, namelijk via de tastzin. Hij koppelt hieraan ook een manueel technisch handelen dat gericht is op het herstel van de teloorgegane functie en dit op alle niveaus van het lichaam.

De osteopaat heeft een universitaire opleiding doorlopen, wat hem toelaat om een drijvende kracht te zijn voor wetenschappelijk onderzoek. Door bij te dragen aan de verbetering van de fundamentele en toegepaste kennis, verzekert hij de ontwikkeling en de kwaliteit van het beroep en haar opleiding.
Zoek een osteopaat:
Wachtdienst
Dispensaria