30 september 2022
Herfstconferentie en algemene vergadering van de EFFO te Kopenhagen

Julien Bosc, onze internationaal vertegenwoordiger vertegenwoordigde ons land tijdens de herfstconferentie en de algemene vergadering van de EFFO (European Federation & Forum for Osteopathy) te Kopenhagen. De EFFO is de organisatie die osteopathie op Europees vlak vertegenwoordigt. Tijdens deze twee dagen vergaderden de vertegenwoordigers van de verschillende Europese landen over de vier pijlers van de federatie, zijnde: opleiding, politiek, communicatie en onderzoek.

Gedurende de eerste dag waren er verschillende presentaties voorzien over de geschiedenis van de EFFO, over hoe het publiek ons als osteopaten ziet en hoe wij onszelf vertegenwoordigen bij hen. In de namiddag verdiepten we ons in de kernwaarden en in de toekomstplannen van de EFFO. Hoe moet de EFFO zich voorstellen en hoe zowel de EFFO als haar leden zich sterker maken? Het antwoord was unaniem: samen en door elkaar te ondersteunen.

Tijdens de tweede dag van de herfstconferentie presenteerden de vier comités (onderwijs, politiek, communicatie en onderzoek hun verwezenlijkingen, missies en plannen voor de komende drie jaar. De dag werd afgesloten met feedback en toekomstplannen van de verschillende verenigingen, voorgesteld door de vertegenwoordigers van de 24 lidstaten die hebben deelgenomen aan de herfstconferentie.

Samen staan we sterker!