04 april 2022
Algemene VERGADERING van 22 APRIL

Osteopathie.be brengt haar leden samen in de Bowling Stones te Wemmel op vrijdag 22 april vanaf 13u30.

Dit jaar is de A.V. een bijzondere gebeurtenis. We komen terug fysiek samen, er zijn twee topsprekers en we hakken de knopen door rond twee zeer bepalende thema’s. Nemen we de wetenschapshandschoen binnen de leerstoel aan de VUB op en welk spoor volgen we binnen de erkenningspolitiek. Beiden hangen ontegensprekelijk samen. Het ontbreken van een universitaire opleiding in Vlaanderen is wel degelijk een handrem op een mogelijke erkenning als eerstelijnszorgberoep. Aarzel dus niet langer en kom samen met ons de rich ng aangeven waar wij als beroep en als beroepsvereniging naar toe willen. Uw stem telt!

Om meerwaarde te geven aan deze noodzakelijk samenkomst hebben wij, voor aanvang van het officiële deel, twee sprekers uitgenodigd die elk expert zijn op hun domein:

Klinische relevantie van historische principes en praktijken in de osteopathie in de hedendaagse praktijk?

Een ander perspectief vanuit de traditionele, complementaire en alternatieve geneeskunde

Rafael Zegarra-Parodi, Research Affiliate aan het A.T. Still Research Institute (USA) en associate editor “International Journal of Osteopathic Medicine” heeft een lange erelijst van verdiensten in onderzoek over de fundamenten van ons beroep. Hij slaagt erin de beginselprincipes van de osteopathie op een hedendaagse wetenschappelijke manier te duiden. Dit leidt ons naar de kern van ons beroep en toont ons nieuwe inzichten in het hoe en het waarom.
Niet te missen.

Accreditatie aangevraagd

“Verplichte vaccinatie in de zorg en erkenning/wetgeving voor de osteopaat”

Jacqueline Herremans is advocate aan de balie te Brussel sinds 1977 en specialiste in medisch recht. Zij spreekt in de hoedanigheid als lid van Het Belgisch Raadgevend Comité voor Bio-ethiek. Dit adviserend orgaan aangaande bio-ethische kwesties, ingesteld onder de vleugels van de FOD Volksgezondheid, heeft een bepalende rol inzake advies over het vaccinatiebeleid. Van haar kunnen we een juridische kijk verwachten op de vaccinatieplicht en een oprecht antwoord op onze eerlijke vragen. Een tweede luik bestaat uit een analyse van ons wettelijk statuut als osteopaat en de mogelijke stappen naar een verdere erkenning en regulatie.

Accreditatie aangevraagd

De raad van bestuur nodigt je dus hartelijk uit om op 22 april “uit je kot te komen”. Neem een vrijdagmiddag vrij en geniet van de aanwezigheid onder collega’s en het programma dat je vereniging je aanbiedt. En blijf misschien ook dineren om de dag fijn af te sluiten!

De raad van bestuur

Werken als osteopaat

Door in te loggen vindt u alle documenten die nodig zijn voor uw praktijk. U krijgt ook toegang tot nieuwsberichten specifiek gericht aan onze leden en documenten van uw beroepsvereniging osteopathie.be.

Ik log in Al uw documenten