12 juli 2022
Tour de France: osteopathie steeds populairder bij topwielrenners

Het kostte wat tijd om topwielrenners ervan te overtuigen dat osteopaten hun plaats hadden binnen de zorgteams. Momenteel heeft elk team zijn eigen osteopaat en willen sporters niet meer zonder.

De osteo's van de verschillende teams werken op lange termijn en begeleiden de atleten gedurende het hele seizoen om hen in staat te stellen op topniveau aan de start van de Tour te komen. Tijdens de Ronde van Frankrijk werken ze om peesontstekingen, rugpijn, blokkades door stress, enz. te voorkomen en/of te behandelen.

Osteopathie draagt, op haar eigen manier, ook bij aan het voorkomen van dopinggebruik door herstel te bevorderen zonder toevlucht te hoeven nemen tot chemische middelen. Osteopathie heeft als doel het lichaam op een natuurlijke manier weer in balans te brengen, met behulp van zuiver manuele technieken.

Belgen, ga ervoor!

Werken als osteopaat

Door in te loggen vindt u alle documenten die nodig zijn voor uw praktijk. U krijgt ook toegang tot nieuwsberichten specifiek gericht aan onze leden en documenten van uw beroepsvereniging osteopathie.be.

Ik log in Al uw documenten