12 oktober 2021
EFFO : herfstlezing 2021

Op 1 en 2 oktober, vonden de herfstlezing en de Algemene Vergadering van het EFFO plaats te Oslo. Het was de eerste live samenkomst sinds de pandemie.

Het was een genoegen om gedurende twee dagen weer met collega's te mogen uitwisselen rond osteopathie. Wij hebben de verwezenlijkingen op vlak van de regelgeving toegejuichd en hebben de ontwikkelingen van het onderzoek en de vorming besproken. Ook kwamen de bedrijfsplannen van het EFFO voor het komende jaar en verder aan de orde.

Met het oog op de vier fundamentelen, zijnde de regelgeving, de opleiding, de communicatie en het onderzoek, werd er tijdens de lezing dit jaar voornamelijk ingegaan op de onderwerpen die door de comités gedurende het afgelopen jaar werden behandeld en over hoe het beroep verder zou moeten evolueren. De besproken projecten, evenals het budget van het EFFO werden vervolgens formeel goedgekeurd op zaterdag 2 oktober gedurende de AV. Binnenkort hebben wij als beroepsverenigng die te Brussel gevestigd is, de eer om de zetel van het EFFO te mogen verwelkomen.