30 augustus 2022
Terug naar school of terug aan het werk: advies van de osteopaat

Hoewel de meeste kinderen graag weer naar school gaan, is het voor sommigen een bron van stress. Het lichaam ondergaat dan spanningen die het welzijn en het gedrag van het kind kunnen beïnvloeden. De osteopaat kan eventuele spanningen losmaken en het kind de conditie en energie terug geven die het zo hard nodig heeft in het belang van een ​​goede leerervaring.  

 De osteopaat kan advies geven over de houding die men zowel op school als thuis moet aannemen aan het bureau. Ergonomisch zitten en de schooltas correct dragen kan rug- of nekpijn voorkomen.

Bewegen blijft het sleutelwoord! Pas op voor de lange schadelijke uren zittend voor een scherm, doorgezakt in de fauteuil of liggend in bed.  Goed slapen is ook essentieel voor het herstel van de lichamelijke mobiliteit.

 Osteopathie kan ook worden overwogen voor men sport en fysieke activiteiten hervat.  Zo ook  voor volwassenen die terugkeren naar het werk! Spierspanning of gewrichtspijn na een lange vlucht of autorit? Maak zeker een afspraak!

Klaar voor uw consultatie?

U hoeft nog maar één ding te doen: vind de dichtstbijzijnde zorgverlener met behulp van onze zoekmachine op naam of op regio.
Hier vind je onze zoekmachine